Bedrijf Stillemans niet van plan om te stoppen

De plannen om de site Stillemans in Zellik om te vormen tot een woongebied zorgt voor onrust bij de werknemers van het bedrijf Stillemans.

De site Stillemans omvat naast Stillemans zelf, die iets meer dan helft omvat, ook de voormalige bedrijven en terreinen van CIA, REK en Schollaert.

Het zijn vooral de laatste drie waar de grootste problemen zijn op vlak van veiligheid en verontreiniging. Deze terreinen staan wegens faling onder curatele, maar bij Stillemans zelf is er nog steeds een industriële activiteit met een zestigtal werknemers.

ACV-CSC Metea vroeg daarom opheldering aan de directie over de toekomstplannen voor de site.

“De eigenares van Stillemans zegt dat de huidige locatie geen toekomst meer heeft en nog slechts enkele jaren is vergund”, zegt secretaris Paul Corbeel van ACV-CSC Metea.

“Een verhuizing komt er pas als de verkoop van de huidige site afgerond is en als de financiële cijfers verder positief evolueren. Momenteel zijn die positief. Er zijn wel diverse opties in de al dan niet nabije omgeving onderzocht maar die zijn niet concreet. Het bedrijf heeft nood aan zo’n 10.000 vierkante meter. Voor eind dit jaar zou er duidelijkheid moeten komen over de uiteindelijke plannen.”

“Voorlopig moet dit de ongerustheid van het personeel temperen, maar de ongerustheid kan alleen weggenomen worden als er volledige klaarheid is in dit dossier. Daar lijkt het op dit moment nog te vroeg voor te zijn. In elk geval volgen we de evolutie met argusogen op.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk