Frans Krauch is gebeten ondernemer van het jaar

De HoGent en Odisee reikten hun jaarlijkse Ondernemersaward uit aan Frans Krauch van meststoffenbedrijf Viano. Het is al de vijfde keer dat beide hogescholen de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst bekronen.

Frans Krauch uit Affligem ontving de award uit handen van de winnaar van vorig jaar, Bartel Dewulf van Belgocatering.

Tijdens het drukbezochte evenement in Kaai 17 prees de nieuwe Aalsterse schepen van Economie Katrien Beulens het enthousiasme van Ruth De Vreese en Anja Cornelis, de bezielers van de Ondernemersward.

De Fablab Factory kreeg dit jaar een bijzondere plaats tijdens de uitreiking: Stijn de Mil demonstreerde de mogelijkheden van 3D-printing en laser-cutting aan het publiek.

“Creativiteit zit in het DNA van de Aalstenaars”, aldus De Mil. Stefaan de Winter demonstreerde dat meteen met een eigenzinnige blik op de genomineerden Ă©n op de Aalsterse actualiteit.

Sinds de start werkten al drieduizend studenten bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee mee aan de Ondernemersward. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen.

Naast Frans Krauch behoorden twee duo’s tot hun top-drie van innovatieve en geĂ«ngageerde ondernemers: Yves Snoeren en Jeroen Plattiau van Green Bananas en Philippe Vlaemminck en Siegert Dierickx van Multiminds.

Verder werden traditiegetrouw ondernemende oud-studenten in de schijnwerpers gezet. Voor Odisee was dat Francis Meersseman van de Aalsterse mode- en designzaak Pastoor, voor de HoGent was het Michel De Wachter, specialist in video commerce van Appiness.

De jaarlijkse award voor de meest geslaagde herstarter ging naar Philip Oosterlinck van het adviesbureau Oxalis.