Assese topfotografe exposeert in CC Asse

In de foyer van het CC Asse opende donderdag een foto-expo van Lies Willaert (40) uit Asbeek. Haar naam is dan misschien niet zo gekend bij het grote publiek, haar foto’s zijn dat zeker wel.

Googel maar eens op afbeeldingen van Lies Willaert en je ontdekt al snel dozijnen beelden die al in alle mogelijke Vlaamse media opdoken. Die komen meestal uit de VRT Beeldbank of uit Knack, opdrachtgevers voor wie Lies al jaren werkt.

Officiële foto’s van tv-series als Katarakt of In Vlaamse Velden, alle typische VRT-gezichten, het is vaak Lies die de kunstige ‘kiekjes’ maakt. Willaert studeerde in 1997 af aan Sint-Lucas en groeide onder de vleugels van Roel Jacobs zelf uit tot een Vlaamse topfotografe.

Op de tentoonstelling hangen een 15-tal vergrote foto’s uit haar intussen imposante oeuvre. Naast enkele beelden van gekende BV’s als Koen Wauters of Clara Cleymans hangt er ook een reeks die ze drie jaar terug voor Knack maakte over daklozen in Oostende die oudejaarsnacht vieren, plus een speciaal facet uit haar werk: foto’s van (onherkenbare) geplaatste kinderen in de bijzondere jeugdzorg.

De foto’s hangen in de foyer van het cultuurcentrum tot 21 februari.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk