Alleen stad kan Eendracht Aalst redden

De stad Aalst moet de komende weken beslissen of het Eendracht Aalst wil redden. De stad moet dan wel borg staan voor een gigantische geldsom. Dat is de vraag van de nieuwe bewindsploeg.

Om hoeveel geld het gaat is niet duidelijk maar de overnemers rekenen volop op de stad of de club is veroordeeld om in vereffening te gaan.

Omdat er het laatste jaar, vooral na de Ghelamco vaudeville geen vertrouwen meer was in Frank De Roose zag het stadsbestuur het niet zitten de zieltogende club te hulp te schieten.

De nieuwe bestuursploeg hoopt nu wel het vertrouwen te krijgen maar met alleen maar morele steun zien ze het ook niet zitten.

Dinsdag werd op de gemeenteraad door Open VLD gevraagd een open debat te voeren. dat zal gebeuren, volgende week dinsdag op een speciale commissie.

Het is echter niet zeker of de club dit alsnog overleeft want de schulden bij RSZ zijn hoog en uitstel zou niet meer mogelijk zijn.

De sleutel ligt in de handen van de stad maar die kreeg eerder al zoveel kritiek van het oude clubbestuur en de supporters zodat het niet duidelijk is wat de intenties zijn.

Het nieuwe bestuur wil in ieder geval dat de stad niet alleen zorgt voor de betaling van een deel van de schulden, maar tevens zorgt voor een nieuw stadion.