Leerheide bouwt: parkeerverbod in deel Oostkouter

In de Oostkouter in Asse-Terheide geldt vanaf deze maand een parkeerverbod tussen de Kapellestraat en het kruispunt aan het huisnummer 17.

Reden zijn de pas gestarte bouwwerkzaamheden in de vrije basisschool De Leerheide. De schoolingang langs de Kapellestraat is daardoor tijdelijk onbruikbaar. Alle kinderen moeten de schoolingang in de Oostkouter gebruiken, normaal enkel voor de kleuters bestemd.

Het gemeentebestuur van Asse wil tegelijk het gebruik van de parking in de Kapellestraat stimuleren en de looproute tussen de parking en de ingang Oostkouter beveiligen.

In de Kapellestraat wordt een zebrapad aangebracht aan de voetgangersdoorsteek van de parking. Ook wordt de ondergrond van de parking verbeterd.

De ruimte aan de school die momenteel gebruikt wordt als parkeerplaats, wordt ingevuld als fietsenstalling en wachtruimte. De parkeerplaatsen verdwijnen omdat ze in conflict liggen met het voetgangers- en fietsverkeer. Ze zijn bovendien te kort en gelegen aan de bushalte en de mindervalidenparking.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk