Trein met 400 passagiers 2,5 uur geblokkeerd in Teralfene (update)

Ter hoogte van de Driesstraat in Teralfene staat al sinds 12.30 uur vanmiddag een trein met vierhonderd passagiers geblokkeerd.

Tussen Welle en Denderleeuw kwam een man onder de trein terecht. Over de omstandigheden van het ongeval zelf zijn nog geen details bekend.

Omdat de trein, die onderweg was van Brugge naar Brussel Nationaal Luchthaven, op die plaats aan hoge snelheid reed, kwam hij pas honderden meters verder tot stilstand op grondgebied Affligem, ter hoogte van de brug over de Driesstraat.

De Driesstraat is afgesloten voor het verkeer. De Civiele Bescherming van Liedekerke bracht zakjes drinkwater voor de passagiers. De brandweer van Asse is met een ladderwagen ter plaatse om materiaal aan en af te voeren.

Op de plaats waar de trein stilstaat is het niet mogelijk passagiers te laten uitstappen. De NMBS kondigt daarom aan de passagiers met brugjes te zullen laten overstappen op een trein op het andere spoor.

Die vervangtrein arriveerde rond 15 uur. De vervangtrein reed nadien naar Denderleeuw om van daar de reis naar Brussel te vervolgen via de oude lijn 50.

Ook het treinverkeer tussen Denderleeuw en Brussel werd urenlang omgeleid via de oude lijn 50.