Litouwse gps-dievenbende opgerold

De Federale Gerechtelijke Politie van Asse heeft dinsdag vier Litouwers opgepakt die gps-installaties roofden uit Duitse luxewagens, vooral BMW. De bende was al maanden actief. Vooral in de regio Grimbergen waren er de laatste maanden erg veel slachtoffers, verschillende zelfs meermaals.

De politie kwam de dievenbende al eind vorig jaar op het spoor. Ze bleek gespecialiseerd te zijn in het stelen van ge√Įntegreerde navigatiesystemen uit Duitse luxewagens.

Het parket Halle-Vilvoorde vorderde de onderzoeksrechter in Brussel. Gisteren voerde de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde, in opdracht van de onderzoeksrechter, een reeks huiszoekingen uit, waarbij vier Litouse verdachten werden gearresteerd.

Eerder in het onderzoek kon er al beslag gelegd worden op een belangrijke partij gestolen navigatietoestellen. De bende wordt ervan verdacht diefstallen te hebben gepleegd over gans Belgi√ę.

Het gaat om een goed georganiseerde bende, die de gestolen navigatiesystemen snel versaste naar Litouwen. De vier verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden.

Topartikels bij Goeiedag.be