Merchtem zoekt niet één maar twee directeurs

Doordat Christian Potloot (tot inspecteur benoemd) nu definitief de Gemeentelijke Technische School verlaat, moet het gemeentebestuur niet op zoek naar één directeur (voor de Gemeentelijke Tuinbouwschool) maar twee.

Door Het Laatste Nieuws wordt gesteld dat Dirk Legroux (die maandag ontslag neemt als gemeenteraadslid) quasi zeker de nieuwe directeur van de Tuinbouwschool wordt. Burgemeester De Block houdt de boot nog even af en zegt dat de nieuwe directeur pas op 21 mei wordt bekend gemaakt.

De aanstelling van een nieuwe directeur wordt op een wat ongelukkige wijze doorkruist door het onderzoek naar vermeend ‘grensoverschrijdend gedrag’ door de vorige directeur die begin dit jaar al te kennen had gegeven met pensioen te gaan. Over zijn preventieve schorsing zou begin volgende week een uitspraak komen.

Christian Potloot, directeur van de Gemeentelijke Technische Schhool tot 30 augustus 2012 (foto), verlaat nu definitief de school. In 2012 ging Christian Potloot aan de slag bij de Vlaamse Onderwijsinspectie. Vorige maand kreeg hij daar zijn definitieve benoeming. Sinds september 2012 werd hij vervangen – in tijdelijk verband – door Sandra Debuyser. Met het vrijkomen van de post moet het college nu een definitieve keuze maken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk