Eric Bear is The Voice van ’t Braversois

De eerste karaokewedstrijd The Voice van ’t Brouwershuis trok 41 deelnemers. De organisatoren moesten nog 12 kandidaten weigeren omdat het inmiddels al ver na middernacht was geworden. Winnaar – met een haarlengte – werd Eric Bear uit Sint-Niklaas. Wendy Vleugels (Wendolina) uit Buggenhout werd nipt tweede. Eric kreeg zijn gewicht in drank, Wendy in lekkere patatjes. Haar kan je met Merchtem aan het werk zien op het groot podium en mogelijk ook op TV want ze neemt deel aan The Voice van Vlaanderen.

Theo Mannaert was voorzitter van de jury. ‘De kwaliteit van de deelnemers was echt hoog’, beaamt hij de woorden van presentator Pitoe. De deelnemers kwamen ook van heinde en ver. De ‘verste’ kandidaten waren uit Oostende, Binches en Munkzwalm. Het werd uiteindelijk een moeilijke beslissing.

‘Er komt zeker een vervolg’, zeggen Gunther en Steven van ’t Brouwershuis en ook Pitoe knikt bevestigend. ‘Het wut iet spesjoul,’ zegt Pitoe op zijn Pitoes. Alsof we daar aan twijfelden.