Dode treinreiziger zorgt voor problemen treinverkeer

Het treinverkeer op de lijnen Brussel-Dendermonde en Dendermonde-Gent is zaterdagmorgen een tijdlang ernstig verstoord geweest nadat een treinconducteur omstreeks 5.30 uur in de omgeving van het station van Asse in de trein een overleden reiziger had opgemerkt. Een MUG-dienst kwam ter plaatse, maar de betrokkene kon niet meer gereanimeerd worden.

‘Het gaat om een 48-jarige Roemeen zonder een vaste verblijfplaats in ons land. Een wetsdokter kwam ter plaatse om het lijk te onderzoeken, maar kon op het eerste zicht niets verdachts vaststellen. Er zal nog wel een autopsie worden uitgevoerd’, aldus Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde.

Om 5.46 uur werden de hulpdiensten gebeld. De trein die betrokken was bij het incident blokkeerde lange tijd één spoor. Het treinverkeer op het andere spoor kon door een veiligheidsprocedure maar stapvoets doorrijden.

Om 10.30 uur is de betrokken trein weer vertrokken. Vijftien treinen werden (gedeeltelijk) afgeschaft en er zijn nog steeds vertragingen mogelijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk