Kindercreche dicht door stroompanne in campus Vijverbeek

De scholencampus Vijverbeek kampt sinds zaterdag met een zware stroompanne. Het kinderdagverblijf bleef maandag dicht. Ook dinsdag blijft de crèche dicht.

De campus Vijverbeek, onderdeel van de GO!-Ringscholen, omvat een atheneum, een middenschool, een basisschool en een kinderdagverblijf. Daarnaast is er nog het kasteel Vijverbeek, dat door de gemeente Asse wordt gebruikt voor de teken- en schilderacademie Crejong, onderdeel van de Academie Asse.

Volgens de parkwachter deed zich in het kasteel zaterdag, tijdens de lessen, een probleem voor met de elektriciteit. Gevolg was dat een groot deel van het domein zonder stroom kwam te zitten.

Een oorzaak of oplossing werd niet onmiddellijk gevonden. Maandagochtend heel vroeg kregen de ouders van de zowat veertig peuters die beroep doen op het kinderdagverblijf een telefoontje dat de kindjes niet konden worden opgevangen.

In de drie scholen konden de lessen wel doorgaan, al moest er flink worden geschoven met de leslokalen.

‘De middenschool heeft geen elektriciteit en verwarming, zodat die klassen werden ondergebracht in lokalen van het atheneum, waar de elektriciteit en verwarming wel werken. De basisschool moet het ook stellen zonder elektriciteit, maar die betrekt haar verwarming van het atheneum, zodat de lessen toch konden doorgaan, weliswaar zonder onze digitale borden. Vijf kleuterklassen die zonder verwarming zaten werden ondergebracht in reservelokalen van het lager’, zegt Tom Vancutsem, directeur van de basisschool.

Maandag werd een hele dag naar oplossingen gezocht. Een elektricien probeerde vergeefs het probleem te lokaliseren. Een gespecialiseerd bedrijf moet langskomen met een radar om de leidingen uit te meten.

Maandagavond was er nog steeds geen oplossing, zodat het kinderdagverblijf ook dinsdag dicht blijft. De ouders werden daarvan in de loop van de avond op de hoogte gesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk