Dringende werken op Brusselsesteenweg

Het gewest start komende donderdag 22 januari met dringende herstellingswerken aan een wegverzakking in de Brusselsesteenweg in Grimbergen. De werken zullen een tweetal weken in beslag nemen. Gedurende die periode zal de steenweg afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

In de Brusselsesteenweg is er ter hoogte van het kruispunt met de ‘s Gravenmolenstraat al geruime tijd een wegverzakking. Het gemeentebestuur wijst het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid al verschillende maanden zonder resultaat op deze gevaarlijke situatie.

Nu zich een bijkomende onderspoeling ter hoogte van die bestaande wegverzakking voordoet, besliste het gewest om hieraan dringend de nodige herstellingswerken uitvoeren. 

De werken starten donderdag 22 januari en zouden afgerond moeten zijn op donderdag 5 februari. Gedurende die periode zal er een omleiding ingesteld worden via de Spaanselindebaan/Vilvoordsesteenweg en via de Sint-Annalaan/Antwerpselaan. De nodige signalisatie zal pas vanaf morgen, dinsdag 20 januari, geplaatst worden.

De Lijn bestudeert nog op welke wijze de dienstverlening in de omgeving van de werken behouden blijft.

De Brusselsesteenweg is een gewestweg en de werken worden dus door het gewest gecoördineerd (Agentschap Wegen en Verkeer). Het gemeentebestuur werd pas vanmiddag op de hoogte gesteld van de start van deze werken. 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise