Opgepakte leerling blijft aangehouden

De 18-jarige leerling die vrijdagmiddag in Vilvoorde van de schoolbanken werd geplukt omdat hij op het punt stond naar Syrië te vertrekken, blijft aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De jongen bleek in het bezit van valse papieren. “Hij werd voorgeleid voor het aanzetten tot discriminatie, haat of geweld tegen een groep of gemeenschap”, luidt het bij het parket Halle-Vilvoorde. De leerling is afkomstig van Zemst, een buurgemeente van Vilvoorde.

Hij zou nog niet zo heel lang op Technov, de technische school in kwestie zitten en zou al een of meerdere andere scholen in Vilvoorde gefrequenteerd hebben waar hij het door problematisch gedrag niet lang volhield. De man werd al langer in de gaten gehouden door de veiligheidsdiensten maar zou nu vooral in de kijker gelopen zijn doordat hij zich euforisch toonde over de recente aanslagen in Parijs.  

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...