Protestwandeling tegen vandalisme gedenksteen Manke Fiel

De wandelclub Manke Fiel uit Asse pakt op vrijdag 22 augustus uit met een protestwandeling tegen het vernielen van de gedenksteen van Théophiel Van Vaerenbergh in de Muzeumstraat, in het gehucht Terlinden.

De gedenksteen, die van 209 dateert, werd wellicht in het laatste weekend van juli toegetakeld door een vandaal.

Het bestuur van de wandelclub hield een spoedvergadering waar besloten werd tot een protestwandeling. De wandelclub roept ook het gemeentebestuur, de sportraad en de cultuurraad op om deel te nemen aan de tocht.

De wandeling start om 19.30 uur op het Kerkplein van Asse. Wie de wandeling naar Terlinden te ver vindt, kan zijn steun betuigen omstreeks 20.30 uur aan de gedenksteen in de Muzeumstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk