Eiken herinneren aan overleden politie-inspecteurs

In de politieschool Vlaams-Brabant in het Pivo in Relegem  werd woensdag een plechtigheid gehouden ter nagedachtenis van Kitty Van Nieuwenhuysen en Veerle Hamels, twee jonge vrouwen die de voorbije tien jaar als student van de school overleden.

Op het hindernissenparcours van het Pivo werd voor elk een eik geplant en een gedenkplaat onthuld. Dat gebeurde onder meer in aanwezigheid van de betrokken families en toenmalige klasgenoten, maar ook afgevaardigden van Marokkanse en Turkse gemeenschappen met wie het Pivo goede banden onderhoudt.

Beide inspecteurs kwamen in andere omstandigheden om het leven. Kitty Van Nieuwenhuysen werd in 2007 doodgeschoten bij een interventie (in Lot), terwijl Veerle Hamels tijdens haar opleiding in 2004 uit het leven stapte.

‘Maar ze blijven leven in de herinnering bij hun collega’s in de politieschool. Het was de wens van directeur Marc Dillen om die herinnering een vaste stek te geven in het Pivo’, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor het PIVO. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk