Autodief veroorzaakt ravage op rotonde Relegem

Een autodief richtte in de nacht van vrijdag op zaterdag een ravage aan op de rotonde van de Reekstraat met de Dorpstraat in Relegem.

Een anoniem politievoertuig had de wagen, een Volvo S40, rond 1.30 uur opgemerkt ter hoogte van de Vliegwezenlaan toen het aan hoge snelheid de Serge Eksteinlaan inreed.

De bestuurder remde verschillende keren na elkaar en gaf telkens opnieuw gas. De anonieme patrouille volgde de wagen. De auto reed eerst aan matige snelheid in de Relegemsestraat, richting Relegem, maar reed plots aan hoge snelheid weg.

De politie zette de achtervolging met blauwe knipperlichten en geluidsignaal.

‘De bestuurder van de vluchtende wagen dreigde door zijn hoge snelheid op een gegeven een zwaar ongeval te veroorzaken. Hij kon met moeite controle houden over het stuur’, zegt commissaris Daniël Noens van de politie Amow.

‘Op het kruispunt met de Kaasmarkt reed hij opnieuw richting Relegem via de Guido Gezellestraat en de Reekstraat, maar aan het rond punt van de Reekstraat met de Dorpstraat verloor hij de controle over het stuur en reed tegen de rotsblokken van het bloemperk.’

Het voertuig kwam enkele meters verder tot stilstand. De schade aan het voertuig en de straatinfrastructuur is aanzienlijk. De hele rijbaan lag bezaaid met brokstukken.

De bestuurder vluchtte te voet weg. Een zoektocht leverde niets meer op.

Nadien bleek dat het voertuig anderhalf uur eerder was gestolen uit een garage in Sint-Agatha-Berchem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk