Voetbaloverzicht: Grimbergen pakt punt bij leider

Een uiterst offensief Dender kreeg tegen Hamme voor de rust de beste kansen maar kwam niet tot socren. De thuisploeg kreeg het deksel op de neus toen De Wilde de bezoekers op voorsprong trapte. Dender bleef niet bij de pakken zitten en Van Eyck kopte de gelijkmaker binnen. Vier minuten voor tijd schilderde Podevijn de bal op het hoofd van Terki en de voorsprong was een feit. In de absolute slotfase werkte Papassarantis een aanval uitstekend af en nam zo alle twijfels weg. (zie ook video van TV Oost onderaan).

Grimbergen pakte op het veld van leider Zaventem een punt. Romero-Gomez scoorde op het uur de 0-1 maar een strafschop in de laatste minuut gooide nog roet in het eten voor blauw wit.

In vierde klasse B speelde Wolvertem gelijk tegen Ukkel-Leopold. Opvallend was de terugkeer van Ben Bogaerts in doel bij geel blauw. Zaterdagavond won Terjoden-Welle met 0-2 van Tempo Overijse. Donkor tikte net voor rust de 0-1 binnen en Lepage strafte een fout van de thuisploeg genadeloos af.

In eerste provinciale won Strombeek met 3-1 van Ternat. De Buyser(2x) en De Cat zorgden voor een 3-0 ruststand. Na rust kon El Abed milderen. Opwijk verloor met 0-1 van Racing Jet Wavre. Pas vijf minuten voor tijd moest thuisportier Vanheuverzwijn zich gewonnen geven.

Liederkerke wint van Beersel

In tweede provinciale kwam Merchtem niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Lembeek. Doelman Arasse onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. In de slotfase incasseerde Ganseman nog rood. Liedekerke versloeg Beersel-Drogenbos met 3-1. Chouaf en Vervoort zorgden een kwartier voor tijd voor de verlossing. Groot Dilbeek stuurde Asse-Zellik met 5-1 naar huis. Jamme, Tabue(2x), Tavarez en Foket waren de doelpuntenmakers van dienst. Pas in de slotfase zorgde Bastin voor de eerredder. Pamel speelde 1-1 gelijk tegen Surv. Bruxelles. Op aangeven van Serhat lukte Nkanza de openingstreffer maar de bezoekers kwamen in de tweede helft langszij.

Hekelgem kwam tegen Humbeek 1-0 achter maar De Leeuw en Van Der Veken zorgden al snel voor de voorsprong. Een owngoal van De Boeck deed de boeken helemaal dicht voor de thuisploeg. Mazenzele versloeg Wemmel dankzij twee treffers van de onvermijdelijke Van Damme. Médard, Robberechts en Billiau lieten Borght met 3-0 de rust ingaan. Even voor tijd kon Puttemans voor Relegem milderen.

In derde C won Peutie met 0-2 van Evere. Coppeaux opende de score via strafschop. Callaert zorgde voor de 0-2 op assist van Coppeaux.

Twee treffers van De Vlemink en eentje van D. Saerens zorgden voor de 3-1 overwinning van Peizegem tegen Haren.

Topartikels bij Goeiedag.be