Merchtemse Nele presenteert ‘honderd jaar radio’ (+ 2 video's)

Misschien heb je het ook al gehoord, een frisse meisjesstem (mogen we dat nog zeggen, Nele?) presenteert de programmareeks over honderd jaar radio. Nele Van den Broeck (Nele needs a holiday) uit Merchtem leent haar stem aan het programma, interviewt de coryfeeën van de afgelopen 50, 60 jaar met een frisheid die haar handelsmerk is geworden.

Wellicht kent u haar nog als het meisje met de ukelele in Het Laatste Woord van het één-programma Iedereen Beroemd. Maffe, soms zelfs wat stoute teksten die zij brengt met panache en heel veel ‘tongue in cheek’.

Maar Nele is een artisieke duizendpoot: actrice bij KVS, Kaaitheater, de Kopergietery en verschillende andere gezelschappen in binnen- en buitenland. Daarnaast is ze ook auteur en regisseur. Met haar meidengroep Nele needs a Holiday maakt zij bovendien de podia in heel Vlaanderen onveilig.

En o ja, Nele wist in 2010 de finale van Humo’s Rock Rally te halen.

Beluister Nele in Radioland in een ‘telefoontje’ met Edwin Ysebaert van het Eenzame Hartenburo en bekijk een filmpje van Nele needs a holiday met een liedje dat balanceert tussen ernst en ironie.