De Passie: opnames in Hof te Bollebeek (+ foto’s)

Pater Karel, die een hoofdrol speelt in De Passie, is verliefd op de architectuur van het Hof te Bollebeek, een prachtige oude hoeve waar maandagvoormiddag opnames plaatsvonden voor het multimediaspektakel rond het lijdensverhaal van Christus. De hoeve bestond al in de 14de eeuw en behoorde toen tot de abdij van Vorst.

Regisseur Stijn Coninckx was present met een opnameploeg. Pater Karel en Willy Wijnants waren de acteurs met dienst. Met Ivo Abbeloos zijn zij de Merchtemnaren die het spektakel dragen samen met Geena Lisa (die de rol van Maria speelt), Rik Torfs (de verteller), Piet Vansichen en Jonathan De Moor.

De Passie is een initiatief van Leen Merckx (federatiecoördinator) en haar echtgenoot Frank Meysman. Zij kunnen uiteraard rekenen op een schare enthousiaste medewerkers.

De Passie wordt live gebracht op het Mieregemplein op donderdag 17 april (Witte Donderdag). De organisatoren verwachten 5.000 tot 10.000 bezoekers. In heel Vlaanderen zijn reeds tientallen bussen geboekt die naar het multimediaspektakel in Merchtem komen.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk