Personeel gemeentehuis Asse vreest ontslagen

Bij het gemeentepersoneel van Asse stijgt de onrust, omdat het gemeentebestuur plannen zou hebben om in het personeelsbestand grondig te schuiven, met mogelijk ook naakte ontslagen tot gevolg.

Tijdens de gemeenteraad maandagavond kwamen, een half uur na de start van de raad, 20 tot 25 personeelsleden van het gemeentehuis samen in het publiek zitten, in afwachting van de behandeling van de vraag die oppositieraadslid Erik Beunckens (Zellik-Relegem) aan de agenda liet toevoegen.

Beunckens had het over geruchten waarbij ‘meerdere personeelsleden van het OCMW naar de gemeente zouden overgaan en ook dat er meerdere ontslagen zouden vallen’.

Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) liet de raad in het ongewisse over de al dan niet concrete plannen, maar hij ontkende ze ook niet.

Hij verwees naar een commissie die ergens in december zal plaatsvinden.

Beleids- en beheercyclus

Wel liet Van Elsen duidelijk verstaan dat de financiële oefening, die de gemeentebesturen moeten maken in het kader van de nieuwe beleids- en beheercyclus (BBC), de gemeente noopt tot zware besparingen en nieuwe vormen van samenwerking.

Er zijn, voor zover bekend, nog geen gesprekken gevoerd met de vakbonden.

Intussen wachten ook de adviesraden in Asse nog steeds op het ontwerp van beleidsplan 2013-2018, dat uiterlijk beloofd was tegen midden november.

Dat plan zou nu eind deze week of begin volgende week aan de raden worden bezorgd, maar wellicht losgekoppeld van het financiële plaatje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk