Nieuwjaarsreceptie Asse wordt ‘deelfeest’

De burgerbeweging Transitie Asse speelt met een eigen initiatief in op het stopzetten van het jaarlijkse vuurwerk op nieuwjaarsdag op het Gemeenteplein.

Ze wil dat doen in de vorm van een ‘deelfeest’ op 1 januari 2014.

Transitie Asse is de burgerbeweging die in september, samen met vzw Waarom Niet, een weggeefwinkel opstartte op het Gemeenteplein.

‘Het is niet omdat het gemeentebestuur dit jaar geen vuurwerk en geen gratis drank kan voorzien – waarvoor wij trouwens alle begrip hebben – dat daarom dit gezellige feestmoment zou moeten ophouden’, zegt Reinout Keymolen van Transitie Asse.

‘Bijna iedereen heeft op Nieuwjaar wel overschotten van eten en drank van de avond voordien. Waarom die niet komen delen? Of waarom niet gewoon afkomen om van de gezelligheid van het samen zijn te proeven? Want daar draait het toch vooral om.’

‘Kern is geven’

Transitie Asse denkt dat vele Assenaren en Assesse verenigingen het feest extra kleur kunnen geven met muziek, zang, dans, versiering of vuurkorven.

‘Alle beetjes extra maken samen één superleuk feest. We weten ook nog niet hoe het er zal uitzien, maar het geheel van de delen kan wel eens verrassend mooi uit de hoek komen. Samen maken we er een feest van, ieder met zijn eigen inbreng.’

‘De kern is geven: de overschot van het nieuwjaarsfeest opnieuw opwarmen en ze nog warm komen uitdelen. Ook kraampjes die onkosten terugvragen houden we niet tegen. Ieder is zelf organisator, maar wel met zorg voor het milieu. Er wordt geen afval achtergelaten.’

Assenaren en Assesse verenigingen die het wel zien zitten, kunnen Transitie Asse contacteren op 0479-29.90.09 (Reinout Keymolen) of op transitieasse@yahoo.com.

Geïnteresseerden zijn welkom op het voorbereidingsmoment op donderdag 5 december om 20 uur in ’t Smiske.

Meer info via de Facebookpagina.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk