N-VA vraagt verhuizing interventiedienst politie

De Assese N-VA-politieraadsleden Johan De Rop en Tim Lengeler stellen enkele maatregelen voor om het hoge aantal inbraken van de laatste maanden in Asse naar beneden te krijgen.

Zo pleiten de raadsleden voor een uitbreiding van de inbraakpreventie en een verhoging van de pakkans door meer en gerichte patrouilles tijdens de nacht. Volgens de raadsleden gebeuren de vaststellingen bij inbraken ook niet kwalitatief genoeg (meer) door de overvloed aan inbraken.

Meest opmerkelijke voorstel is dat N-VA vraagt om de interventiedienst van de zone Amow, die al jaren vanuit Wemmel opereert, te verhuizen naar het hoofdcommissariaat in Mollem. ‘Dat ligt centraler en bovendien gebeuren de meeste interventies toch op grondgebied Asse’, aldus De Rop en Lengeler.

N-VA wil tot slot meer aandacht en initiatief in het opzetten van buurtinformatienetwerken. ‘Onze zone hinkt op dat vlak achterop’, stellen de raadsleden.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...