Stijn Vander Elst voorzitter Open Vld Ninove

In heel wat afdelingen van Open Vld werden op zaterdag 28 september lokale bestuursverkiezingen gehouden. Ook in Ninove konden de leden hun stem uitbrengen voor een nieuw afdelingsbestuur en een nieuwe afdelingsvoorzitter. Eveneens dienden de Ninoofse afgevaardigden voor het regiobestuur van Open Vld Aalst-Oudenaarde te worden aangeduid.

Huidig voorzitter Alain Triest wenste zichzelf niet op te volgen. De 31-jarige Jong VLD-voorzitter Stijn Vander Elst stelde zich eind augustus kandidaat en bleek uiteindelijk ook als enige de functie te ambiëren. Het was evenwel wachten op de steun van de leden. Stijn kreeg 98 % van de ja-stemmen achter zijn naam.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Stijn Vander Elst al een tijd zeer actief bij de Ninoofse liberalen. Al in 2001 vervoegde hij de Jong VLD waar hij de laatste drie jaar ook voorzitter van was. Binnen de moederpartij werd hij ook al in 2004 verkozen tot bestuurslid. Vorig jaar nam hij voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Samen met de afdelingsvoorzitter zullen Tania De Jonge, Alain Triest, Yves Evenepoel en Sophie De Strycker Open Vld Ninove vertegenwoordigen  in het bestuur van Open Vld regio Aalst-Oudenaarde.

Topartikels editie Ninove-Dender