Hergebruikerscentra zetten deuren open

De vzw Pluspunt, de organisatie achter de hergebruikerscentra In&Out Zellik en In&Out Ternat en de tweedehandse kledingzaal De Kleerboetiek in de Nierviërsstraat in Asse, houdt een opendeurdag op zaterdag 28 september van 10 tot 17 uur.

De vzw Pluspunt, opgericht in 1997, is werkervaringsproject voor kansengroepen, gekoppeld aan milieuvriendelijk ondernemen.

Via een tewerkstelling van 12 maanden worden voor een 40-tal werkzoekenden per jaar hun competenties in kaart gebracht en ontwikkeld waardoor zij uitgroeien tot bekwame en gemotiveerde werknemers.

Via de twee hergebruikerscentra en de kledingzaak kunnen werkzoekenden hun talenten tonen en ontwikkelen als verkoop(st)er, chauffeur, administratieve of polyvalent medewerker. Tegelijk worden ze begeleid door een inschakelingcoach die hen ondersteunt in het zoeken naar een duurzame tewerkstelling achteraf.

De helft van de doelgroep vindt achteraf effectief vast werk.

Nieuwe huisstijl

Deze maand krijgen de winkels een nieuwe ‘look’ en ruimere openingsuren. De verfwerken zijn achter de rug en dus is het tijd om de nieuwe huisstijl aan het grote publiek voor te stellen. Dat kan van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 13 uur.

Tijdens de opendeurdag staat in elke winkel een infostand waarbij zowel klanten als mogelijke sollicitanten de winkel leren kennen. Elke vestiging krijgt ook een ‘special act’ met een knipoog naar tweedehands.

Er wordt ook gezorgd voor een hapje en drankje en voor de kinderen is er een visjeskraam, schminkstand, een rommelmarkt en een creatieve workshop in materiaal recycleren.

www.vzwpluspunt.be

Topartikels bij Goeiedag.be