Bobijn kabels slaat op hol op Boekfos

Op de Boekfos werd vrijdagnacht een bobijn kabels, een paar ton zwaar, door onbekenden losgemaakt en bergaf geduwd in de richting van de Boekfosparking. Volgens bewoner Marnik Dehaen donderde het gevaarte aan een rotvaart vanaf het rond punt aan het Muurveld over de straat naar beneden om ter hoogte van het nummer 18 te pletter te slaan in een gracht op een cabine van Telenet.

Als bij wonder werden geen voertuigen beschadigd. Door de werkzaamheden in de straat kon er ook niet worden geparkeerd op het traject.

In de fuiftent op de Boekfos waren gisteravond ruim duizend mensen aanwezig om de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels op een groot scherm te volgen. Mogelijk is de ‘vandalenstreek’ dan ook het werk van enkele dronken bezoekers.

De politie bleek niet op de hoogte van het voorval. ‘Nochtans had een bezorgde buur vrijdagavond al naar de politie gebeld om er hen op te wijzen dat de combinatie van openbare werken en de Boekfosfuif potentieel gevaar in hield. De politie had daarop beloofd om zeker te patrouilleren’, aldus Dehaen.

De gemeente liet, als voorzorg op de Hopduvelfuif van zaterdagavond, zaterdagnamiddag een andere zware bobijn verplaatsen en op zijn zijde leggen in een zijstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk