Diamant voor Denise en Jules

Denise Van den Borre en Jules Goessens uit de Bosstraat vierden hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze zijn beiden afkomstig uit het Ninoofse: Jules uit Voorde, Denise uit Sint-Maria-Oudenhove, zo’n 15 kilometer verder. Na hun huwelijk bleven ze nog vijf jaar in de Zwalmstreek maar dan verhuisden ze naar Brussel waar Denise als conciërge de kost verdiende en Jules in de sigarettenfabriek Boule d’Or in Sint-Jans-Molenbeek aan de slag kon.

Ze kochten een huisje in de Bosstraat in Sint-Katherina-Lombeek, dat ze aanvankelijk verhuurden. Maar toen hun dochter twaalf werd en naar het secundair moest, verhuisden ze zelf naar de Bosstraat. Nu hun kind wat groter was ging ook Denise in de sigarettenfabriek aan de slag. Want daar alleen achterblijven in Lombeek, dat ging haar niet af. ‘Ik was de drukte van de stad gewoon’, zegt Denise.

Denise en Jules wonen ondertussen 42 jaar in Lombeek en volop actief in de gepensioneerdenbonden. Jules houdt van tuinieren, Denise is na een operatie aan de rug wat minder mobiel geworden. De felicitaties voor het diamanten koppel werden door het Ternatse schepencollege dan ook aan huis bezorgd.