Zelfverdediging op Israƫlische wijze in Roosdaal

In de gemeenteschool Triangel in de Brusselstraat 27 in Pamel opent zondag 22 september om 10 uur (deuren open vanaf 9 uur) de Krav Maga School/Academy van Roosdaal. Krav Maga ā€“ het Hebreeuws voor ā€˜close combatā€™ ā€“ is het befaamde IsraĆ«lische systeem van de ongewapende/gewapende strijd. Tot voor kort was dit een geheim systeem, een zelfverdedigingmethode, voorbehouden aan veiligheidsagenten van Mossad, Shabak, Yamam en elite-eenheden in het IsraĆ«lische leger.

Krav Maga is praktische en realistische zelfverdediging en zeer effectief in een man tot man gevecht. Net omdat het gebaseerd is op natuurlijke reflexen, is het snel aan te leren. Krav Maga bevat geen moeilijke kata’s of ingewikkelde bewegingen maar bruikbare, efficiĆ«nte en simpele technieken om je tegenstander snel op andere gedachten te brengen. Krav Maga geeft je een mentale en fysieke voorsprong die ervoor kan zorgen dat je veilig naar huis kunt.

GEEN COMPETITIE

ā€˜Wie Krav Maga wil leren, moet aanvaarden dat we niet competitief zijn ingesteld en we absoluut geen behoefte hebben aan would be Ramboā€™s. Ons doel is het verspreiden van een zeer efficiĆ«nt zelfverdediging systeem, het is nogal zinloos om ook onze potentiĆ«le aanvallers uit te rusten met die kennisā€™, aldus initiatiefnemer en hoofdinstructeur Luc Van Laere, een ex-officier van het Vreemdelingenlegioen.

Er wordt tussen 10 en 12 uur les gegeven door verschillende EKMA-Instructors. De European Krav Maga Academy (EKMA) biedt lessen aan in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brasschaat, Sint-Niklaas, Halle, Roosdaal, Turnhout, Louvain-la-Neuve, Rotterdam en Den Haag. Halle en Roosdaal vormen samen de KMAB, Krav Maga Academy Brussels.