Mark Demesmaeker begeleidt Europese delegatie in Gaasbeek

Mark Demesmaeker (N-VA), Europees Parlementslid voor de partij Europese Vrije Alliantie (EVA), trok woensdag met een delegatie van zijn partij op bezoek in de Vlaamse rand rond Brussel. Er werd een bezoek gebracht aan het domein van Gaasbeek, de rozentuin van Coloma en de basiliek van Halle.

‘Enerzijds wil ik aan de collega’s, die van overal in Europa komen, enkele mooie groene pareltjes tonen in de rand’, verklaart Demesmaeker. ‘Maar ik wil hen ook bewustmaken dat deze regio te kampen heeft met een sterke verfransing, zowel op de arbeidsmarkt als in het onderwijs.’

‘De Franse media verspreiden vaak informatie over het feit dat we onverdraagzaam zouden zijn, maar ik wou hen nu onze kant van het verhaal laten horen en duidelijk maken dat er wel degelijk een probleem is. Maar de dag is ook een mooie gelegenheid om op een aangename manier het intensieve parlementair werkjaar in te zetten.’