Station Schepdaal nog niet afgeschreven

De komst van een treinstation in Schepdaal is niet definitief afgeschreven. Dat concludeert Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) uit de antwoorden die door spoorwegbeheerder Infrabel en spoormaatschappij NMBS werden gegeven op de brief die hij samen met drie collega’s naar de bedrijven schreef.

Dilbeek, Lennik, Ternat en Roosdaal riepen in die brief op om een station uit te bouwen in Schepdaal aan de Ninoofsesteenweg. Gedelegeerd bestuurder Luc Lallemand van Infrabel liet weten achter de uitbouw van een station te staan.

Maar de bevoegdheid om nieuwe stations te bouwen ligt bij de NMBS en niet bij Infrabel. Bij de NMBS zien ze een station wel zitten als er een gepland tramtracé op de steenweg wordt aangelegd. ‘We zijn blij dat er signalen komen dat de situatie opnieuw kan bekeken en geëvalueerd worden’, zegt burgemeester Segers.