Asse lanceert eigen geschenkbon

Het gemeentebestuur van Asse lanceert een eigen geschenkbon. De bons, ter waarde van 15, 25 of 50 euro, zijn te koop in het gemeentehuis en kunnen in alle Assese winkels worden verzilverd.

Het initiatief komt van de schepen van Lokale Economie Rita De Vos (Open VLD), na overleg met de Assese middenstand. Ze wil hiermee een stimulans geven om meer in Asse te kopen.

‘De bon kan een leuk geschenk zijn voor de eindejaarsdagen of een speciale gelegenheid. Het bestuur gaat ze voortaan ook aan jubilarissen geven, in plaats van geld’, zegt De Vos. ‘38 handelaars duiden met een sticker op hun uitstalraam al aan dat ze actief deelnemen, maar alle handelaars van Asse kunnen de bon aanvaarden als betaalmiddel en ze bij de gemeente weer inruilen.’

Winkeldag

De geschenkbons worden zaterdag 21 september, tijdens de Winkeldag in Asse, voor het eerst verkocht aan de stand van ‘citymarketing’ op het Gemeenteplein van Asse. Ze zijn beveiligd tegen namaak met een nummer en een doordrukstempel.

Wie op het scheurstrookje naam en adres invult en dat in het gemeentehuis in een urne steekt, maakt driemaandelijks kans op een gratis bon van vijftien euro. Asse heeft sinds kort een advies- en participatieraad voor lokale economie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk