Graffitikunstenaars versieren bibliotheek

De Lennikse bibliotheek werd door twee graffitikunstenaars meer in de aandacht gebracht. Koen ‘Eres’ Deweerdt en zijn kompaan Karim Fariss maakten met hun spuitbussen een boekenmuur.

Wie voortaan naar de Lennikse bib afzakt, zal het kunstwerk van KoKa, ofwel Koen Deweerdt en Karim Fariss, kunnen bewonderen. Zij maakten met graffiti een boekenmuur. Over de hele lengte van de bibmuur werden bestaande boeken nagespoten, wat voor een mooi effect zorgt.

Zes dagen werk

Normaal gezien moest het kunstwerk in juni al af zijn, om de 25ste verjaardag van de Lennikse bib te vieren. Maar omdat Koen een schouderblessure opliep, kon hij nog  niet aan de slag. Nu is hij blij dat het werk eindelijk op de muur prijkt.

‘Ik ben enorm tevreden met het resultaat, maar we hebben er hard aan gewerkt’, zegt Koen. ‘We hadden gedacht dat het werk hier wel op drie dagen klaar zou zijn, maar we hebben er uiteindelijk zes dagen lang aan gewerkt, acht uur per dag in de volle zon. Nu ben ik wel blij om mijn werk hier op deze muur te zien staan’, aldus Eres.