‘Wilde beesten’ in basisschool De Lettertuin

Voor de derde aflevering van ‘film in de wijken’ verhuist de stad op vrijdag 20 september haar openluchtcinema naar de wijk Groeneweg. Stedelijke basisschool De Lettertuin is er gastheer. Niet onlogisch: het hoofdpersonage van ‘Beasts of the southern wild’ is het wonderbaarlijke zesjarige meisje Hushpuppy.

Hushpuppy en haar alcoholistische vader Wink leven in een vergeten moerasgebied aan de kust van Louisiana. Hun dorp is er één van marginalen en bohemiens. Samen wachten ze gelaten op de Grote Storm die ooit op een dag het hele gebied van de kaart zal vegen.

In deze originele en ontroerende debuutfilm uit 2012 van de Amerikaanse regisseur Behn Zeitlin, met in de hoofdrollen Quvenzhané Wallis en Dwight Henry, wisselen fantasie en werkelijkheid elkaar op schitterende wijze af..

Ondergewaardeerd

‘Beasts of the southern wild’ prijkte eind 2012 in nogal wat eindejaarslijstjes van filmcritici. ‘Een van de warmste en ontroerendste, maar ook een van de meest ondergewaardeerde films van 2012’, luidde het oordeel. ‘Je houdt je adem in, zo wild, woest en prachtig’, vond Trouw. ‘Een fabelachtig en kleurrijk folksprookje’, meende De Morgen. En volgens Focus Knack barst ‘Zeitlins fabuleuze fabel over opgroeien, onschuld en samenhorigheid van de energie’.

Praktisch:

  • ‘Beasts of the southern wild’ (Behn Zeitlin, 2012)
  • Vrijdag 20 september. Deuren open om 19 uur, start van de film om 20 uur.
  • Locatie: De Lettertuin (wijk Groeneweg).
  • Bij mooi weer wordt de film op de speelplaats vertoond, bij slecht weer in de refter.
  • Gratis toegang
Topartikels editie Ninove-Dender