Liberalen trekken in Affligem als Open Affligem naar de kiezer

Open VLD Affligem heeft aangekondigd dat het als Open Affligem naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in oktober 2024. Huidig schepen Tim Herzeel zal hun lijsttrekker worden.

Heel wat lokale Open VLD afdelingen lijken in oktober 2024 onder een andere naam naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Zo ook in Affligem waar Open VLD zich volgend jaar als Open Affligem aan de kiezer zal presenteren. “We zijn een lokale partij en bovendien altijd al een brede volkspartij geweest. VLD in onze naam hebben was zeker geen verplichting”, duidt kopman Tim Herzeel de keuze.

De huidige schepen van onder meer Openbare Werken zal volgend jaar lijsttrekker zijn voor Open Affligem. Ook Hans Cornand, de tweede liberale schepen, zal opnieuw op de lijst staan, net als de huidige liberale gemeenteraadsleden. Met Filip Van Cauteren, die eerder al de overstap maakte van N-VA, en dierenarts Ellen De Ryck kondigt de partij ook al meteen twee nieuwkomers aan. 

“We zijn vastbesloten om een open en gastvrije omgeving te creëren waarin elke inwoner zich welkom voelt en waar respect voor diversiteit en individuele vrijheden centraal staat”, staat te lezen in de beginselverklaring van Open Affligem.

“We willen een gemeentepartij zijn waar iedereen welkom is en waar ruimte is voor dialoog en samenwerking. Burgerparticipatie en een open communicatie zijn voor ons essentieel. We streven er ook naar om onze Vlaamse identiteit te behouden en te versterken. Ook duurzaamheid en dierenwelzijn vinden we belangrijke thema’s”, somt Tim Herzeel de belangrijkste punten nog eens op.

Topartikels editie Ninove-Dender