Zotsfeesten, sjakosjenworp: Teralfene maakt zich op voor vier dagen feest

In Teralfene maken ze zich opnieuw op voor vier dagen kermis. Die wordt vrijdagavond op gang getrapt en de deelnemende verenigingen hebben alweer een heel breed en gevarieerd programma samengesteld.

Om de zomervakantie op een passende manier af te sluiten en de eerste schooldag al door te spoelen, wordt al sinds jaar en dag op de eerste zondag van september Kermis Teralfene gevierd. En de vele lokale verenigingen die bijdragen aan het succes van de kermis hebben ook dit jaar opnieuw een geweldig programma in elkaar gebokst. Zo gaat het feestweekend op vrijdagavond 1 september van start op de scoutsterreinen van Ter Alwina naast de kerk met optredens en dj-sets tijdens ‘t (jong) Leeuwenhart.

Zaterdag is het de dag van de gezinnen. Zo zet GO! BS De Regenboog vanaf 14 uur de schoolpoort open, is er de speelgoedmarkt voor en door kinderen van de Gezinsbond, de junior sjakosjenworp van Zot van Teralfene. Op het scoutsterrein kan je dan weer terecht voor een barbecue, geheel in het teken van Holland, optredens en dj-sets.

Zondag mag iedereen uitslapen want dan start de jubileumwandeling van de Vrienden van de Grot in samenwerking met de Gidsen Affligem en de Dauwstappers pas om 13 uur aan de kerk. Vanaf 14 uur is het dan weer tijd voor de Zotsfeesten van Concertband Teralfene. Met doorlopend het openluchtcafé en optredens van verschillende muziekverenigingen wordt er toegewerkt naar het hoogtepunt van de avond: de verkoop van het Zotskapbeeld aan de hoogstbiedende.

Op maandagnamiddag volgt nog de barbecue en gerrebolling aan cafĂ© Natekes. ‘s Avonds gooit Zot van Teralfene nog een laatste keer met sjakosjen op de binnenkoer van het cafĂ© en wordt het kermisweekend afgesloten. Het hele weekend lang kan je op het Kerkplein voorts nog genieten van verschillende kermisattracties en op zaterdag- en zondagnamiddag kan je doorlopend terecht op de fototentoonstelling in de Pastorie van Retro Teralfene. Wie dit weekend in Teralfene moet zijn, houdt best ook rekening met de nodige omleidingen.

Topartikels editie Ninove-Dender