Groepspraktijk De ELM officieel geopend

De Spiegellaan lag er nog opengewroet bij maar het spiksplinternieuwe gebouw van de groepspraktijk De Eerste Lijn Merchtem blonk in al zijn glorie. Als de straat af zal zijn dit zonder meer een (gezondheids)baken zijn in Spiegellaan.

Er was heel wat volk opgedaagd om eens te komen zien waar en hoe al die mensen van deze brede eerstelijnspraktijk werken. Dokter Julie Bussche heette iedereen welkom en herinnerde er nog eens hoe alles begonnen was bij een brainstormsessie rond de keukentafel. “Twee pioniers in de gezondheidszorg van Merchtem, de dokters Vandevoorde en Kartounian, legden de fundamenten waarop we vandaag voortbouwen. Ter ere van hen hangt er een herinneringsplaatje aan het gebouw.

Deze eerstelijnspraktijk is een tastbaar bewijs van wat mogelijk is wanneer vrienden, familie en een team van gedreven professionals samenkomen om een gemeenschappelijke visie te verwezenlijken!”

Burgemeester Maarten Mast mocht het traditionele lint openknippen en vertelde in zijn speech dat dit project een erg goede zaak is voor de gezondheidszorg in de gemeente. Stiekem droomt hij er van dat er nog antennes zouden komen in de deelgemeenten.

Momenteel zijn er in De ELM zes huisartsen aan de slag, in oktober komen er daar nog twee bij. Er is ook een diëtiste en ook een eerstelijnspsycholoog wordt nog verwacht. Weldra zal er ook een verpleegpost van het Wit-Gele Kruis gehuisvest zijn. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be