Gemeentebestuur Affligem is medestander

Lokaal bestuur Affligem doet mee aan Orange the World 2022. Een actie in de strijd
tegen geweld tegen vrouwen. Daarom wappert vanaf 25 november de Orange the
World vlag in Affligem.

Jaarlijkse Orange the World campagne Wereldwijd krijgt √©√©n op de drie vrouwen te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‚Äė16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen‚Äô.

Thema 2022: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
In 2022 is het thema van de campagne preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.


Achtergrondinformatie
Waarom kiezen voor oranje? De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen
vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de
Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. Affligem neemt
sinds 2017 deel aan de campagne.

Topartikels editie Ninove-Dender