De Kreuners, De Mens en Stikstof op Rock Affligem

In volle coronacrisis kwam vorig jaar het nieuws dat Rock Affligem na dertien jaar afwezigheid dit jaar opnieuw hun plekje op de festivalkalender zou opeisen. Het festival kon in het verleden redelijk veel topartiesten naar Affligem lokken en de nieuwe organisatoren willen duidelijk aanknopen bij die traditie. “Al hebben we er voor de eerste editie bewust voor Belgische artiesten gekozen”, zegt organisator Christof Desmet.

Eerder werden onder meer Faisal en Glints voor vrijdagavond en De Mens, Compact Disk Dummies en School is Cool voor zaterdagavond aangekondigd. Vandaag knalt de organisatie daar nog eens De Kreuners, Les Truttes en Stikstof met Zwangere Guy bij. “Gevestigde waarden maar ook opkomend talent krijgt een kans. Met op vrijdag vooral aandacht voor hiphop in samenwerking met het Gentse cafĂ© Charlatan, terwijl zaterdag de gitaren zullen weerklinken over de weide.”

Maar niet alleen op de festivalweide op de Bellekouter zal er twee dagen muziek te horen zijn, ook de Bellekouterhal wordt twee dagen lang omgetoverd tot een danstempel. Vrijdagavond zetten de Age of Love-legendes de Dance Hall op hun kop, zaterdag verzamelt ‘Skippen Dam’ lokaal en nationaal techno-talent onder de noemer ‘Tumult’.

De komende weken gaan de organisatoren nog op zoek naar de ideale festivalopener voor beide dagen. “Op vrijdag zal de winnaar van onze dj-contest op zaterdag 23 april in het Gildehuis het festival openen. Op zaterdag krijgt de winnaar van de Rock Rally op 2 april in de Sanderuszaal een kans op het grote podium. We kiezen dit jaar voor een op en top Belgisch festival, al sluiten we voor de komende edities internationale namen niet uit”, aldus Christof Desmet.

De organisatoren willen overigens op 5 maart al eens warmdraaien met de Club Sessions in de Sanderuszaal. Voor dat mini-indoor festival krijgen ze The Haunted Youth, Bat eyes & Black Leather Jacket op bezoek. Tickets voor alle evenementen zijn al even te koop via de website van Rock Affligem.

“De ticketverkoop was tijdens het hoogtepunt van de pandemie even stilgevallen maar met deze aankondigingen krijgen we die hopelijk terug op gang. Per dag mikken we op 6.500 bezoekers. We zijn nu nog volop op zoek naar vrijwilligers want we hebben ongeveer 750 shifts in te vullen. Individuelen of verenigingen kunnen zich daarvoor aanmelden op de site. Wij zijn alvast klaar om op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei een klein bommetje los te laten in het Belgische muzieklandschap”, kijkt Christof met veel goesting vooruit.

Topartikels editie Ninove-Dender