Gerenoveerde cultuurzaal Sanderus opende de deuren

Zo’n 40.000 bezoekers per jaar mocht de Affligemse cultuurzaal de afgelopen twintig jaar ontvangen maar nu was de infrastructuur aan een renovatie toe. Het gemeentebestuur maakte van de coronapauze gebruik om de hele zaal te vernieuwen.

“De begeleiding van het project was in handen van intercommunale Haviland, de omgevingswerken werden gedaan door de eigen technische dienst. In februari vorig jaar gingen de werken van start en nu is de zaal opnieuw klaar voor gebruik. De verbouwing kostte zo’n 1,7 miljoen euro”, vertelt burgemeester Walter De Donder (LB).

En de Sanderuszaal ziet er na de renovatie compleet anders uit. Zo werden alle technische ruimtes gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe, ruime inkom met grote bar. Ook de grote zaal onderging een metamorfose en kreeg het uitzicht van een echte theaterzaal. Het sanitair werd aangepakt en vergroot. In de grote zaal is er nu plaats voor ongeveer zeshonderd staande gasten of vierhonderd zittende gasten. In de foyer aan de bar is nog eens plaats voor tweehonderd staande gasten.

Afgelopen weekend kon het publiek kennismaken met de vernieuwingen in de Sanderuszaal maar vanaf volgend weekend is het voor echt met een eerste eetfestijn. “De verenigingen kunnen gebruikmaken van een nieuwe industriële keuken met verschillende kookplaten en friteuses. Er werd ook gedacht aan ruime inloopfrigo’s. Afwassen zal ook vlot lukken met twee afwasmachines die 35 borden op een kleine twee minuten proper krijgen”, klinkt het. Behalve voor eetfestijnen zal de zaal ook gebruikt kunnen worden voor toneel- en muziekvoorstellingen of bloedinzamelingen.

Topartikels editie Ninove-Dender