Open velddag Het Gezonde Plukveld

Zondag was een hoogdag voor de zelfoogstboerderij Het Gezonde Plukveld in de Galgestraat in Merchtem. Initiatiefnemer en gemeenteraadslid Luc Robberechts leidde er zelf de bezoekers rond op zijn velden en in zijn serres. Het Gezonde Plukveld is een zelfoogstboerderij. Dat wil zeggen dat je met een groenten abonnement elke week je eigen groenten kan gaan oogsten. Uiteraard is er keuze uit een ruime variatie van ecologisch gekweekte populair, vergeten en nieuwe groenten.

Naast de rondleidingen was er een ginworkshop en een stand met verse honing. Je kon er aardappelen en groenten kopen en in alle rust een pintje drinken. Het boek ‘Onze Aarde Vieren’ werd er voorgesteld.

Boer Luc zorgt dat er een heel jaar rond een gevarieerd aanbod is van groenten, kleinfruit en kruiden. Je betaalt een abonnement en kan zelf – naar eigen voorkeur – gaan oogsten. Interesse om zelf in het project te stappen en altijd verse groenten te oogsten? Contacteer dan Luc Robberechts via de website www.hetgezondeplukveld.com

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk