Voormalig schepen Louis Warin overleden

In Affligem is in de nacht van woensdag op donderdag oud-schepen Louis Warin overleden. Louis stapte in 1970 al in de politiek in Teralfene en groeide nadien in Affligem uit tot een boegbeeld van de liberalen. Hij werd 77 jaar oud.

Louis Warin deed in 1970 al zijn intrede in de lokale politiek. Dat jaar werd hij verkozen voor de Daalpartij in de toen nog onafhankelijke gemeente Teralfene. Na de fusie was hij steeds kandidaat op de CTL-PVV lijst van Leo Guns. Louis Warin was meer dan twintig jaar schepen onder burgemeester Leo Guns van 1981 tot 2006. Hij was eerste schepen en ook de bevoegdheid Sport heeft hij zeer lang onder zich gehad. Zijn politieke hoogtepunt beleefde hij als schepen van Sport en voorzitter van De Leeuwkens Teralfene. Hij bleef ononderbroken lid van de gemeenteraad tot 2009 toen hij zijn afscheid aankondigde. In 2012 stond hij toch opnieuw op de lijst en werd hij verkozen. Maar hij nam zijn mandaat niet op en maakte plaats voor Jill Rollier.

Topartikels editie Ninove-Dender