En toen kleurde het gemeentehuis van Affligem paars


Epilepsie is wereldwijd de meest voorkomende chronische hersenaandoening. In België heeft 1 op 100 mensen epilepsie. In een gemeente als Affligem zouden dat er bijvoorbeeld meer dan 135  kunnen zijn. En toch weet de gemiddelde mens op straat dit niet… Dit komt door het grote taboe dat er nog rond hangt, gevoed door allerlei foute fabels. 

De jaarlijkse internationale epilepsiedag – elke tweede maandag van februari – wil daar verandering in brengen. Dit jaar wordt er opgeroepen om zoveel mogelijk (monumentale) gebouwen, standbeelden, enz. paars te verlichten, onder de noemer “Let’s shine a light”. De gemeente Affligem zet dit jaar mee de schouders onder dit initiatief.

Daarom kleurt het gemeentehuis momenteel paars. Daarmee steken ze een hart onder de riem van iedereen met epilepsie en betrokkenen. Met hopelijk als gevolg dat er meer over gesproken kan worden: over wat epilepsie wél en niet is. Wat een gevolgen dit kan hebben in het dagelijks leven, zowel fysiek als mentaal, vaak weinig opvallend voor omstaanders. 

Vragen over epilepsie?

(Foto: Michel Verdoodt)

Topartikels editie Ninove-Dender