Groepsaankoop elektrische (bak)fietsen

Haviland en vzw Pajopower organiseren dit najaar en komend voorjaar in samenwerking met 16 gemeenten in de regio Halle-Vilvoorde een groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsen. Iedereen die woont of werkt in deze regio kan hierop intekenen.

De elektrische fiets groeide de laatste jaren uit tot een hip, milieuvriendelijk en tijdbesparend transportmiddel. Het kost minder inspanning, je komt niet bezweet aan en je bent in beweging in de gezonde buitenlucht. Fietsen is niet langer beperkt tot ontspannende tochtjes tijdens het weekend, maar kan ook dienen voor het dagelijks woon-werkverkeer. Dit maakt de elektrische fiets een realistisch alternatief voor de wagen. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert op de fiets, kan kiezen voor een elektrische bakfiets en zo – letterlijk en figuurlijk – een duwtje in de rug krijgen.

Een betrouwbare elektrische fiets of bakfiets neemt echter algauw een flinke hap uit je budget. Door deel te nemen aan een groepsaankoop bespaar je heel wat opzoekingswerk en koop je een elektrische fiets aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding bij je lokale handelaar. Zoek je een elektrische fiets of bakfiets en heb je interesse om deel te nemen aan de groepsaankoop? Schrijf je dan in op de website van Pajopower, https://vzw.pajopower.be/elektrische-fietsen/. Inschrijven is volledig vrijblijvend.

De selectiecommissie, bestaande uit experten en ge√Įnteresseerde inwoners, weerhield 22 stadsfietsmodellen (m/v) en 3 bakfietsmodellen. De modellen en hun technische fiches zijn te bekijken op https://vzw.pajopower.be/elektrische-fietsen/

Alle fietsen worden verdeeld én onderhouden door fietshandelaars uit de regio Halle-Vilvoorde. Er zijn in totaal 12 lokale fietshandelaars geselecteerd.

Dit najaar en zeker komend voorjaar organiseren de deelnemende gemeenten info- en testmomenten waar een testrit met de fietsen kan gebeuren. Het eerstvolgende testmoment is gepland op zaterdag 16 november in Meise (tijdens de wekelijkse markt, van 10 tot 12u thv GC de Muze).

Topartikels bij Goeiedag.be