Autoschuimers erg actief in Tarl-zone

In de politiezone TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) werden de voorbije zes weken twintig voertuiginbraken gepleegd. Het gaat om drie feiten in Ternat, vier in Affligem, zes in Roosdaal en zeven in Liedekerke.

Vooral lichte vrachtauto’s trekken de aandacht van inbrekers, want veertien van de twintig geregistreerde voertuiginbraken hebben betrekking op een lichte vrachtauto. In zeven gevallen bleef het bij een poging tot inbraak.

De dieven zoeken in de vrachtauto’s vooral naar duur werkmateriaal. Bij de inbraken in personenauto’s gingen de dieven aan de haal met laptops (drie feiten), GSM’s (twee feiten), geld, werkmaterieel (zeven feiten) en identiteitsdocumenten (twee feiten) die zichtbaar en onbeheerd in een geparkeerde auto werden achtergelaten. Eén keer werden ook pyjama’s gestolen.

In drie gevallen hoefden de dieven zelfs niet in te breken omdat de voertuigen niet op slot waren.

Topartikels editie Ninove-Dender