VC Boskant nu officieel gestart

Met een bijeenkomst in het Sportcentrum De Block – genoemd naar de eigenaar, brouwerij De Block – werd het officiële startschot gegeven voor de nieuwe voetbalclub VC Boskant. Secretaris Luc Tilburgh mocht een aantal geïnteresseerde spelers verwelkomen en stelde het nieuwe bestuur voor. Dat bestaat uit voorzitter Alain De Pauw, penningmeester Chris Mees, secretaris Luc Tilburgh en de raadsleden Marc Verhasselt en Mario Van de Velde. Marc Wouters zal de sponsoring en de PR voor zijn rekening nemen.

VC Boskant wil met een A-ploeg starten in de KBVB en wil ook zo snel als mogelijk een B-ploeg op het veld zetten. Het is ook de bedoeling om een volwaardige jeugdwerking uit te bouwen van U5 tot beloftenploeg. Op die manier moet een doorstroming naar de eerste ploeg gegarandeerd worden. En als er voldoende belangstelling is kan er ook aan een veteranenploeg gedacht worden.

G-sport

Bijkomend wil VC Boskant ook een G-sportwerking op het getouw zetten. Jongeren en volwassenen met een beperking kunnen kennis maken met voetbal maar ook andere sporten in een rustige en veilige omgeving. Voor de eerste week van de paasvakantie wordt reeds een stage  vooropgesteld.

Sportcentrum De Block zal niet alleen onderdak bieden aan VC Boskant maar ook een free running club en een wandelvereniging zullen er hun thuisstek vinden. Ondertussen werden het sportcentrum en de pleinen met vereende krachten opgefrist zodat de club beschikt over een fris ogende infrastructuur.

De kersverse club wilde ook graag een paar verdienstelijke mensen bedanken. Jacky, Ghislaine, Julien en Annie zijn onmisbare medewerkers die zich steeds met volle overgave voor de club inzetten. Een bijzondere attentie was er voor Pol en Mieke, eigenaars van het sportcentrum en enthousiaste steunpilaren voor de nieuwe club.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk