Harry De Rijck (65) onverwacht overleden

In Affligem overleed dinsdagnamiddag onverwacht Harry De Rijck, OCMW-raadslid en voorzitter van CD&V-Affligem. Hij werd 65.

De Rijck, die gehuwd was met gewezen gemeenteraadslid Greta Permentier, overleed door een plots hartfalen. Hulp kon niet meer baten.

Hij was OCMW-raadslid en lid van het vast bureau van het OCMW sinds 2009.

Ook voor de Affligemse CD&V is dit een zwaar verlies, want De Rijck was achter de schermen al vele jaren een van de absolute sterkhouders van de partijafdeling. Enkele jaren geleden volgde hij Freddy Van Hecke op als voorzitter.

Harry was al vele decennia een graag geziene figuur in zijn geboortedorp Hekelgem, onder meer als bestuurslid en saxofonist in de fanfare De Katholieke Gilde. Want naast politiek was ook muziek een rode draad in zijn leven. Van 1968 tot 1977 maakte hij als bassist, samen met zijn broers André en Maurice deel uit van het populaire Hekelgemse balorkest The Freak. Hij was ook actief bij de Vrienden van de Kluis.

De gemeenteraad van Affligem begon vanavond met een minuut stilte ter nagedachtenis van Harry. Harry De Rijck laat ook twee kinderen en twee kleinkinderen na.

De uitvaartdienst in de Sint-Michielskerk van Hekelgem heeft plaats op zaterdag 25 juni om 11.15 uur.