Drinkwaterproblemen in Liedekerke, Affligem en Sint-Katherina-Lombeek (update)

In grote delen van Liedekerke, Affligem en Sint-Katherina-Lombeek zijn er sinds 11 uur problemen met de waterdistributie.

Het probleem blijkt veroorzaakt door een toevoerprobleem naar het reservoir in Hekelgem, waardoor de druk vanuit het reservoir wegviel. 

De watermaatschappij Farys onderzoekt nog waaraan de storing te wijten is. Mogelijk gaat het om een softwarefout in een station dat het water toelevert aan Hekelgem.

Momenteel (14.40 uur) is de capaciteit terug op twintig procent, volgens Farys.

‘De klanten gaan wel last hebben van lucht in de leidingen. Er zal ook geel of bruin water uit de kraan lopen. Dat is geen gevaar voor de hygiëne of de volksgezondheid, maar wie een wasmachine dacht aan te zetten, kan toch best even te wachten’, zegt Bruno Pessendorffer, woordvoerder van Farys.

De waterdruk in het getroffen gebied zal zich in de komende uren langzaam herstellen.

Update zondag 23 november 13 uur:

Na de problemen met de watervoorziening gisteren, zijn er zondag nog steeds problemen in de Molenstraat, Geukenshage en Kasteelstraat.

De watermaatschappij tracht de druk op te voeren om het drukprobleem op te lossen. Verder kunnen er problemen zijn bij individuele gezinnen omwille van vuil dat door de panne gisteren voor een defect zorgt aan de meter.

Wie problemen heeft, kan bellen naar Farys. Er zijn extra technische ploegen in de buurt om de problemen vandaag nog te verhelpen.

Farys is momenteel ook op pad met strooibriefjes. Bellen kan op het nummer: 078 35 35 88