Inzamelactie voor oude gsm's

KWB Meise en Westrode verzamelt tussen 24 november en 7 december oude gsm-toestellen en -laders in. Ze krijgt hiervoor de steun van de dienst Milieu van de gemeente Meise en de bib.

Speciaal voorziene inzamelboxen worden in de bib en het gemeentehuis van Meise geplaatst. Je kan je oude gsm of lader deponeren in de inzamelbox.

Na 7 december worden de gsm’s opgehaald door Recupel. De ingezamelde gsm’s worden dan eerst gecontroleerd op hergebruik. Blijken ze nog herbruikbaar, dan worden alle opgeslagen gegevens deskundig en volledig verwijderd, waarna ze in het hergebruikcircuit terecht komen. Gsm’s die niet meer bruikbaar zijn, worden hier in BelgiĂ« gerecycleerd waarbij de kostbare grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Wil je meer weten over het recycleren van de kostbare en zeldzame grondstoffen die in een gsm verwerkt zijn, over het ontginnen van deze grondstoffen en de ecologische en sociale gevolgen die dit met zich meebrengt? Surf dan naar http://www.kwb.be .

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise