Belcolade breidt uit (+ foto’s)

Terwijl op het terrein al grote graafmachines aan de gang waren, werd officieel de eerste paal geheid van de uitbreiding van de bedrijfsgebouwen van Belcolade, een onderdeel van het Belgische familiale bedrijf Puratos. Puratos levert toebehoren aan bakkers, cateringbedrijven en chocolatiers. Daartoe behoort ook de Belgische chocolade die in Erembodegem wordt gemaakt. En die chocolade wordt in meer dan 100 landen gebruikt door chocolatiers, bakkers en patissiers.

Uit 25 verschillende grondstoffen (cacaomassa, cacaoboter, suikers, …) worden – via drie productielijnen – de Belcolade Selection en de Belcolade Origins chocolades geproduceerd. Met de nieuwbouw wordt  de oppervlakte van het bedrijf uitgebreid met 15.000 m² tot 36.000 m² en de productiecapaciteit met 50% vergroot. Er komen extra productielijnen en de opslagruimte wordt uitgebreid tot 9.000 paletplaatsen.

Groei en inovatie

Het bedrijf verwacht op termijn een groei van de tewerkstelling met 20 eenheden. De nieuwe gebouwen zouden in het tweede kwartaal van 2015 bedrijfsklaar moeten zijn. Daniel Malcorps, CEO van Puratos, en Eddy Van Belle, bestuursvoorzitter, kregen de hulp van Aalsters burgemeester Christoph D’Haese bij het in werking stellen van de heimachine die de eerste paal voor het nieuwe bedrijf in de grond moest slaan.

Puratos, de moedermaatschappij, is een financieel zeer gezond bedrijf met 55 fabrieken in 43 landen. Het besteedt 2,5 % van zijn zakencijfer aan innovatie van de producten. In 2013 haalde Puratos een zakencijfer van 1,4 miljard euro.