Fusieschool viert 150 jaar met groot schoolfeest

De gemeentelijke Fusieschool in de Hoogstraat viert nu zaterdag haar 150ste verjaardag met een groot schoolfeest. De school heeft dan ook al een lange geschiedenis achter zich. “In 1864 werd de nieuwe school opgericht”, vertelt directeur Willy Van Stichel. “Meester Lauwers gaf er destijds les aan 107 jongens en zijn echtgenote verzorgde het onderricht van 110 meisjes…”

Toen het schoolgebouw in 1964 in stilte zijn 100ste verjaardag vierde was de nood aan nieuwe lokalen al zeer groot. “En in de jaren ’70 zou het er niet op verbeteren. In 1976 werden de afzonderlijke scholen in Wolvertem, Rossem en Imde samengevoegd. Maar het schooltje bleek hopeloos te klein. Op 21 april 1986 werd de oude school afgebroken en kon de bouw van de nieuwe aanvangen. Begin januari 1989 werd de nieuwe school in gebruik genomen.”

Het aantal kleuters en leerlingen steeg daarna gestadig en al snel barstte ook de nieuwe school uit haar voegen. “Gelukkig kwam de garage gelegen tussen de Fusieschool en het gebouw van de vroegere rijkswacht te koop. De gemeente nam toen de beslissing  om dit gebouw aan te kopen en verschillende klassen vonden daarin een onderkomen. “

De inrichtende macht besloot om een dossier op te starten voor de bouw van een nieuwe kleuterschool en een nieuwe vleugel voor de lagere school. “De  goedkeuring van de overheid kwam er in 2002. Op dat ogenblik telde de school 401 leerlingen. “Na de herfstvakantie in 2004 konden de klassen van de lagere school in gebruik genomen worden. Een paar maanden later volgden ook de kleuters.”

De 150ste verjaardag gaat zaterdag alvast niet onopgemerkt voorbij. Vanaf 13.30 uur zijn er op de speelplaats van de school optredens, volksspelen, eetstandjes en animatie voorzien.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise