Biermaand in Vlaams-Brabant (+ video)

Van 19 april tot en met 11 mei is het biermaand in Vlaams-Brabant. Er valt dan uiteraard heel veel te beleven maar ook heel veel te proeven. Brouwerijen zetten hun deuren open, restaurants gaan met bier aan de slag, je kan bier proeven, bierbustrips of bierfietstochten maken en nog veel meer.

Vlaams-Brabant is met voorsprong het absolute hart van bierland België. Met meer dan 45 brouwerijen, 300 verschillende biersoorten én bierhoofdstad Leuven leeft de brouwtraditie hier als nergens ter wereld. Van geuze tot witbier, van pils tot Spéciale Belge. Nergens anders vind je zo’n diversiteit in brouwerijen en bieren.

Alle initiatieven voor de Goeiedagregio opsommen is een titanenwerk. Laat ons er daarom een paar hoogtepunten uitlichten.

Lambiek

In Alsemberg (net buiten ons gebied) vind je het Bezoekerscentrum Lambiek waar je alles leert over lambiek en gueuze. Adres: Gemeenveldstraat 1, Alsemberg (Beersel).

Affligem Aan de abdij Affligem vertrekt een fietstocht in het spoor van de hop. Die brengt je o.m. naar het Marktplein van Asse waar je oog in oog staat met de Hopduvel. Abdij Affligem (Cultureel Centrum), Abdijstraat 6, Affligem.

Plantentuin en Palm

Je kunt ook een gecombineerd bezoek brengen aan de Nationale Platentuin in Meise en de Brouwerij Palm in Steenhuffel. Meer informatie op www.toerismevlaamsbrabant.be/uit-in-groep

De Nacht van de Grote Dorst is een organisatie van vzw Het Geuzegenootschap. Het is een tweejaarlijs festival van gueuze- en kriekbieren dat dit jaar plaats vindt op vrijdag 25 april op het pleintje voor de kerk van Eizeringen. Er worden gratis shuttlediensten ingelegd vanuit de treinstations van Denderleeuw en Ternat. Adres: Frans Baetensstraat 45, 1750 Eizeringen. Meer info:  www.nachtvandegrotedorst.be
 

Brochure

De provincie Vlaams-Brabant heeft een heel mooie en informatieve brochure ter beschikking. Er staat o.m. een lijst van Vlaams-Brabantse brouwerijen in, recepten om te koken met bier (o.m. met Op-Ale en Affligem), fietstochten, allerlei overnachtings- en restaurantarrangementen en nog veel meer. Die brochure kun je gratis bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be

Topartikels bij Goeiedag.be